WORKSHOPS

Laat je onderdompelen in de wereld van de lederbewerking.
Byfemke biedt workshops aan voor kids, tieners, volwassenen of voor duo's.

Nieuw: Duo workshops met een Sophie van Bloem en Praal.

De duo-workshop is een nieuwe formule in samenwerking met Sophie van Bloem en Praal in De Serre, de naam zegt het zelf twee workshops die in elkaar zijn gegoten! Wat houdt het in? Een beleving waarbij we creatief aan de slag gaan met BLOEMEN of PLANTEN  en LEDER.

Na een verwelkoming met een glaasje bubbels in de gezellige sfeer van De Serre, gaan we samen stap voor stap aan de slag in twee delen. Tussendoor genieten jullie van lekkere hapjes (als avondeten) verzorgt door La Vie en Rosie.

Eerst ga je aan de slag met Sophie om een ecosysteem te maken. Met verschillende plantjes, aarde en mos maken we onze eigen plantenwereld in glas! In de vaas planten we een aantal plantjes die een langere tijd kunnen overleven. Een terrarium heeft naast licht, maar weinig nodig. Het vocht in de fles verdampt en druppelt als condens in de grond. Verdord blad wordt omgezet in voeding voor de planten. Zo creëren we een eigen ecosysteem dat zichzelf (zo goed als) geheel onderhoudt en lang mee gaat!

Als tweede deel maak ik, Femke samen met jullie een lederframe voor jouw Ecosysteem. De lederen houder kan je personaliseren op je eigen manier. Of je nu kiest voor een opvallende kleur, of liever gaat voor een minimalistische, moderne uitstraling, deze workshop biedt de perfecte gelegenheid om jouw unieke stijl tot leven te brengen. Daarnaast biedt deze houder de mogelijkheid om te transformeren tot een hangend element, waardoor je het in de lucht kunt laten zweven.

Praktisch

Deze workshop is op locatie: De Serre van Bloem&Praal in Kruibeke, Langestraat 41 in Kruibeke

Vrijdag 19 april van 18u00 tot 21u00

Kostprijs: €105

Voor meer info en inschrijven ga je naar Bloem en praal.

Nieuw: Pimp je interieur.

Duik met ons in de wereld van DIY en maak jouw thuis hipper dan ooit tevoren. Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met een trendy mix van materialen en ontwerpen, en creëren we unieke items die jouw huis een stijlvolle boost zullen geven.

In deze workshop maak je twee funcky kaarsen houders, een lederen schaaltje en twee handdoekdragers of 1 prikbordhanger.

We werken met plantaardig leder in naturel/cognac of zwart. Het naturel leder kan je zelf voorzien van een design. Het leder heeft als eigenschap dat het tijdens het dragen ook nog een natuurlijke patine zal ontwikkelen.

voor meer info en inschrijven winkel - workshops 

Data:
Dinsdag 2 april - 19.00u tot 21.30u

 

Maak en pimp je eigen tas.
Het concept blijft voor elke doelgroep hetzelfde. We maken een tas uit leder en creëren zelf de print. Door het leder te plooien, toveren we het om tot een handtas. Natuurlijk zijn er hier en daar enkele verschillen en dat voornamelijk in de moeilijkheidsgraad. Bij de kids en tieners bereiden wij zelf al enkele zaken voor, onder meer het snijden van het leder,....


Hieronder vind je meer info per doelgroep.


Kids Workshop: Maken van een heuptasje met armband
Kids van 7* tot 11 jaar (* in het jaar dat ze 8 worden)

 
In deze workshop gaan we een heuptasje maken. We gaan het leder plooien om zo de juiste vorm te bekomen. De print van het tasje maken we zelf door het leder in te kleuren met verf naar eigen keuze en fantasie. Deze workshop is kids- en tienersproof en is een ideale kennismaking met het ambacht van de lederbewerking. We werken met kleine groepjes van maximaal 6 personen om  iedereen zo goed mogelijk te begeleiden. Een workshop duurt 2,5 uur met een pauze waarin een versnapering wordt voorzien. De workshop kost € 59/per kind.
Afmetingen heuptasje: 18 x 10 cm x 1 cm (B x H x D cm)
Nieuwe Data:
Kids workshop: Woensdag 14 februari - 14.00u tot 16.30u
Je kan je inschrijven via de website: winkel - workshops 


Workshop volwassenen
 
In deze workshop gaan we een handtas maken met een schouderriem. Iedereen start met hetzelfde patroon, om daarna de flap van de tas eventueel aan te passen en de tas een eigen print te geven. Je kan kiezen uit twee formaten een groot en een klein.  (klein formaat : 18 x 13 x 3,5 cm (B x H x D cm) - groot formaat: 24 x 19,5 x 4,5 cm (B x H x D cm)) We werken met een naturel plantaardig leder* dat we zelf gaan voorzien van een print. Eerst snijden we het leder uit en vervolgens gaan we het leder voorzien van een eigen design. We gaan schilderen op het leder. Je hoeft hier geen kunstenaar voor te zijn, we helpen en begeleiden je hiermee. Daarna gaan we de schouderriem maken om dan het leder te plooien en vast te zetten met rivetten. Dit wordt stap per stap uitgelegd en gedemonstreerd.
Een workshop duurt ongeveer een 4 uur, er is een gelegenheid om iets te drinken en er is een versnapering voorzien. Je kan kiezen tussen een kleine of een grote tas, de workshop kost dan €115 of €135 per persoon.


*naturel plantaardig leder: dit leder is 100% plantaardig gelooid. De kleur verandert met het gebruik van licht naar donker door het zonlicht en gebruik.  Als je tas klaar is gaan we een afwerking aanbrengen om het leder beter te beschermen tegen vocht en vlekken.


Nieuwe Data:
Vrijdag 22 maart - 18.00u tot 22.00u
Zaterdag 20 april - 13.00u tot 17.00u

Je kan je inschrijven via de website: winkel - workshops 


Workshop duo's

Wil je samen met iemand een heuptasje maken, zoon/dochter, neefje, nichtje, petekind, mama, tante, zus,....
Samen maak je elk een heuptasje (afmetingen heuptasje: 18 x 10 cm x 1 cm (B x H x D cm). We gaan het leder plooien om zo de juiste vorm te bekomen. De print van het tasje maken we zelf door het leder in te kleuren met verf naar eigen keuze en fantasie.
We werken met kleine groepjes van maximaal 3 duo's om iedereen zo goed mogelijk te begeleiden. Een workshop duurt ongeveer 2,5 à 3 uur en kost € 110/per duo.

Nieuwe Data:
Zaterdag 16 maart- 9.30u tot 12.00u - Volzet

Heb je interesse in deze workshop? Stuur een mailtje naar info@byfemke en we contacteren je als er een plaatsje zou vrij komen of we een nieuwe inplannen.
 

Al onze workshops gaan door in het atelier, Kloosterstraat 29 te Rupelmonde


Privéworkshop in groep
Heb je interesse om dit als groep te doen. Contacteer ons dan via ons contactformulier of mail naar info@byfemke.be en we helpen je graag verder.
Heb je interesse voor een workshop privé als verjaardagsfeestje of een dochter  - moeder momentje,.... Contacteer ons dan via ons contactformulier of mail naar info@byfemke.be en we helpen je graag verder. 
Hopelijk tot snel. Ik kijk er alvast naar uit om jullie onder te dompelen in dit fantastisch ambacht.
Veel liefs,
Femke